Niciodată o organizaţie nu trebuie să se bazeze pe un singur om (angajat) – două exemple edificatoare

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free, prelucrare proprie)

Niciodată o firmă (o organizaţie, în general) nu e bine să se bazeze doar pe un singur om, pentru că asta ar face dependentă organizaţia respectivă de aceea persoană. Şi am să vă dau două exemple edificatoare în acest sens.

Primul exemplu – Se dă o companie de produse electronice. Un întreg compartiment al firmei a fost închis şi s-a aflat că acesta fusese condus de nu mai puţin de 7 manageri diferiţi pe parcursul ultimilor 7 ani, înainte de închiderea lui. Anterior de aceasta, fusese condus cu competenţă de o singură persoană timp de 27 de ani. Problema care a apărut a fost aceea că persoana respectivă condusese compartimentul atât de bine, încât nimeni nu i-a putut egala performanţele. Ironia soartei a fost aceea că dacă acel manager ar fi fost mai puţin performant, el ar fi putut lăsa în urmă o structură managerială mai capabilă să supravieţuiască pensionării sale. Chiar competenţa sa deosebită a împiedicat delegarea necesară.

Al doilea exemplu – avem aici cazul unui inginer orăşenesc care şi-a propus în mod deliberat să devină indispensabil, spre deosebire de şeful compartimentului din compania de produse electronice, care a devenit astfel din întâmplare. Unele dintre hărţile sistemului subteran de scurgere fuseseră distruse şi inginerul orăşenesc era singura persoană care cunoştea amplasamentul exact al canalizării în sectoarele importante. El a refuzat sistematic să-şi transpună informaţiile pe hârtie, bazându-se pe faptul că atât timp cât va fi singurul care cunoaşte întreaga situaţie, consiliul orăşenesc nu-l va concedia. Când i s-a spus că dacă s-ar îmbolnăvi sau ar muri subit lipsa oricăror indicaţii privind sistemul de canalizare ar putea cauza dificultăţi serioase, el a răspuns că acestea nu vor fi problemele lui!

Dorinţa de a fi indispensabil poate desigur să exprime o necesitate psihologică la fel de bine ca şi o încercare de a spori siguranţa locului de muncă…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *