Bună! Sunt “Proful de Afaceri!”

Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Bună! Sunt “Proful de Afaceri”! Am terminat o facultate de ştiinţe economice în anul 1997, secţia “Managementul firmei”; am făcut apoi studii aprofundate în Managementul Resurselor Umane şi studii aprofundate în “Managementul micilor afaceri”. Am lucrat la mai multe companii mici, ca şi economist, dar apoi mi-am înfiinţat propria afacere, pentru că nicio satisfacţie nu-i mai mare decât să fii propriul tău stăpân. Mi-am condus şi îmi conduc afacerea bine, cu rate de profit ridicate, având grijă să pun în practică tot ceea ce am învăţat la universitate, dar şi experienţa acumulată de-a lungul anilor.

În timpul facultăţii mi-a plăcut la nebunie marketingul, în special marketingul micilor afaceri, şi de aceea teza mea de absolvire a fost una din acest domeniu. Am fost fascinat de seria de cărţi ale lui Jay Conrad Levinson – “Marketingul de gherilă / Guerilla Marketing”, de acolo inspirându-mă şi punând în practică multe idei valoroase. Întorcându-mă mai mult în timp, când eram copil (pe timpul lui Ceauşescu), eram hipnotizat de reclamele la mărci străine pe care le vedeam la TV pe stadioanele de fotbal (JVC, Fuji Film, McDonald’s etc.) şi îmi făcusem chiar un carneţel cu toate mărcile pe care le vedeam, încercând să păstrez şi modelul original al designului.

De foarte mulţi ani, citesc zilnic ştiri din lumea afacerilor, atât naţionale cât şi mondiale, făcându-mi plăcere să fiu la curent cu tot ceea ce “se mişcă” în zona aceasta. Dar totuşi atracţia mea e tot spre micile afaceri, care sunt mult mai flexibile în abordare decât standardele rigide ale marilor corporaţii.

Acum, după această mică introducere, să vă spun de ce doresc să construiesc acest site şi ce vreau să prezint eu în el. Pentru că, pur şi simplu, observ că nici măcar în anul 2019 nu găsesc un site care să prezinte în acelaşi loc, în limba română, informaţii şi analize concise, pe limbajul tuturor, despre cum se conduce o afacere (şi, în special, o mică afacere). Sper să aduc valoare şi conţinut în materialele prezentate şi toate aceste elemente să vă ajute pe toţi să prosperaţi în domeniul în care activaţi.

Mult noroc!

Add a Comment